Skip to content
Vaegnägijale

2006 Rahvaraamatukogude suveseminar Tartumaal

2006 Rahvaraamatukogude suveseminar Tartumaal

8. – 10. augustini toimub Tartumaal Nõos rahvaraamatukogude 26. suveseminar. Suvelaagri korraldavad Tartu maakonna keskraamatukogu ülesandeid täitev Kõrveküla raamatukogu, Tartu linnaraamatukogu ja Eesti Rahvusraamatukogu. Seminarlaagrisse koguneb umbes 50 raamatukoguhoidjat üle Eesti, et saada uut erialast teavet, kohtuda kolleegidega ja tutvuda Tartumaa raamatukogudega.

Pika traditsiooniga suveseminar toimub igal aastal erinevas maakonnas, tänavu siis Tartumaal. Eesti rahvaraamatukogude esindajad saavad kokku rutiini- ja pingevabas õhkkonnas, et kuulata erialaseid ettekandeid, diskuteerida ja külastada Tartumaa erinevaid raamatukogusid. Suveseminari üks eesmärk on kohtumine maakonna- ja vallajuhtidega, sest just nende suhtumisest oleneb palju raamatukogude käekäik. Raamatukoguhoidja silmaringi laiendavad koduloolised ettekanded ja paikkonna vaatamisväärsustega tutvumine. Märkida võiks sedagi, et suvelaager loob ja hoiab raamatukoguhoidjate ühtsustunnet.

2006. aasta suveseminar algab 8. augusti keskpäeval Tartu linnaraamatukogus, laagripaik asub Nõos, öömaja pakub Nõo Reaalgümnaasium. Erialased ettekanded on rahvusraamatukogu peadirektorilt Tiiu Valmilt, rahvusraamatukogu teadus- ja arenduskeskuse juhatajalt Janne Andresoolt ning Tartu linnaraamatukogu direktorilt Asko Tammelt. T. Valm kõneleb 21. sajandi raamatukogumudelist, J. Andresoo e-raamatukogu arengusuundadest ning A. Tamme raamatukogu võimalustest ja soovidest lugemiseelistuste kujundamisel. Raamatukoguhoidjad kohtuvad Tartu maavanema Esta Tamme, Nõo vallavanema Rain Sangernebo, Rannu vallavanema Uno Rootsmaa ja Kambja vallavanema Ivar Tedremaga. Kolme laagripäeva jooksul külastatakse Nõo, Kambja, Elva, Rannu, Kõrveküla ja Kolkja raamatukogu ning Tartu Observatooriumi Tõraveres. Kultuuriprogrammis on Luke park, Järvemuuseum Võrtsjärve ääres, Kambja kirik ja Alatskivi loss ning Peipsiääre valla vanausuliste muuseum Varnjas.

Suveseminari korraldajad loodavad, et kõik laagris osalejad lähevad oma koduraamatukogudesse tagasi hea tuju, värske informatsiooni, uute ideede ja täienenud teadmistega Eestimaa kohta.

Täiendav informatsioon: Kõrveküla raamatukogu direktor Hele Ellermaa tel 741 4306, 56 907677