Skip to content
Vaegnägijale

2006 Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga

2006 Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga

Kolmapäeval, 15. märtsil kell 18.00 avatakse Tartu Linnaraamatukogu ja Rael Artel Gallery: Non-Profit Project Space`i koostöö tulemusena galerii uus näitusepind Tartus, linnaraamatukogu keldris. Kunsti ja informatsiooni suhetele keskenduv ning kaasaegset kunsti kui intellektuaalset ja infopõhist nähtust tutvustav näitusepind hakkab tegutsema vaid sügis-talvisel hooajal: esimene näitus toimub käesoleva aasta märtsis-aprillis, järgmine hooaeg algab oktoobris.

Rael Artel Gallery: Non-Profit Space`i avanäitus Tartus, "Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga", on kohaspetsiifiline projekt ning tegeleb eksklusiivselt vaid avatava galeriipaigaga. Avanäitus on alati statement ning näituseruumi ja kunsti edasise kooseksisteerimise seisukohast lähtudes pidas näituse kuraator vajalikuks pühendada esimene näitus ekspositsioonikeskkonnale endale.

"Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga" koosneb valdavas enamikus spetsiaalselt ruumist lähtudes loodud teostest - kunstnikud olid palutud töötama Kompanii 3/5 hoone keldriruumi füüsilise, emotsionaalse, ajaloolise ja metafoorse kvaliteediga. "Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga" on meetodilt lähivaatlus. Ka publik on oodatud lähivaatlema seitsme noorema põlvkonna kunstniku Raul Kelleri, Kaarel Nurga, Margot Kase-Virge Loo, Tanja Muravskaja, Rauno Teideri ja August Künnapu teoseid.

Rael Artel Gallery: Non-Profit Space asub Tartu kesklinnas, Kompanii tänav 3/5 keldris. Galerii on 1-minutilise jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist ning publikule avatud iga päev kl 12-19. "Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga" jääb avatuks 20. aprillini.

Galerii virtuaalkeskkond, kuraatori kaassõna näitusele ning kõiki teoseid tutvustav tekst asub veebilehel www.moskva80.com.

Rael Artel Gallery: Non-Profit Project Space tänab kõiki toetajaid ja abistajaid, eelkõige Tartu Linnaraamatukogu ja hr. Asko Tammet, Eesti Kultuurkapitali, OÜ Hansaprinti ja Y-Galeriid.

Pressiteate koostas Rael Artel
Kuraator, tel 56 460983, 56 229213