Skip to content
Vaegnägijale

2006 Noored autorid Annelinna raamatukogus

2006 Noored autorid Annelinna raamatukogus

10. veebruaril kell 17.00 toimub Tartu Linnaraamatukogu Annelinna harukogus (Kaunase pst 23) kirjandusõhtu „Elamise ja kirjutamise võlu ja valu”. Vestlusringis on noored autorid Diana Leesalu, Eia Uus ja Sass Henno.

Nii Sass Henno (23), Diana Leesalu (23) kui ka Eia Uus (20) kerkisid esile 2004. aasta romaanivõistlusega. S. Henno on läbi aegade noorim laureaat sel võistlusel. Teda on juba nimetatud uue põlvkonna hääleks, kuid sama häälekalt kõnelevad oma põlvkonnast ka E. Uus ning D. Leesalu.

Sass Henno noorteromaanis „Mina olin siin. Esimene arest" on nähtud Peeter Sauteri õrnuse ja Kaur Kenderi julmuse sünteesi. Teost kiidetakse jõulise sõnakasutuse ja väga hea jutustamisoskuse eest. „Mina olin siin” ootab veel järge. Oma debüüdi tegi Sass Henno veebikirjastuses Bahama Press 2003. aastal, avaldades e-romaani „Elu algab täna”. 2005. aastal on temalt ilmunud ka lastejutt „Mereröövlimäng”. Tegemist on väga südamliku ja ilusa raamatuga, mis on mõeldud umbes 9-aastasele lugejale ning lastevanematelegi. Tartu linn tunnustas Sass Hennot eelmisel nädalal noore kultuurikandja aunimetusega.

Diana Leesalu debüteeris 2005. aastal romaaniga „2 grammi hämaruseni”. Romaanivõistlusel märgiti teos ära kui lootustandvalt hea. Diana ning Sassi raamatutel on sarnased teemad: armastuse ja perekonna puudumine, mis põhjustavad viha, ängi, üksindustunnet ning viivad kriminaalsele teele ning kokkupuuteni narkootikumidega.

Eia Uue esikteos „Kuu külm kuma” on autobiograafilise taustaga. Nii nagu peategelane Mione on Eia ka ise Tais õppinud ning meenutab välimuseltki kirjeldatud tegelast – särav ja energiline tüdruk. Raamat annab edasi koolielu, mida aga peategelase jaoks saadavad laastavad masendushood, armuintriig ning igavikulised küsimused surmast ja õnnest. Lisaks proosale on Eia kirjutanud ka luuletusi.

Kirjandusõhtule on oodatud huvilised mitte ainult Annelinnast vaid kogu Tartust.
Täiendav info: Tartu linnaraamatukogu, Kairi Korts 736 1384