Skip to content
Vaegnägijale

2006 Näitus õnnelikest lastest

2006 Näitus õnnelikest lastest

Tartu Linnaraamatukogu lasteosakonnas (Kompanii 3/5, I korrus) on käesolevast nädalast kuu lõpuni vaadata kunstinäitus "Tahan ka aidata!" ja "kui mina saaksin aidata!", kus saab näha kokku 125 lasteaia ja algklassi laste joonistust. Tööd kujutavad olukordi laste elust, mil nad on kedagi abistanud ning soove maailma muutmiseks, kui see oleks nende teha.

"Näitus annab suurepärase ettekujutuse sellest, mida lapsed ise oluliseks peavad ning kuidas näevad oma panust ümbritsevasse," ütles konkursi korraldaja ja Avataud Eesti Fondi Balti-Ameerika Partnerlusprogrammi kodanikuhariduse koordinaator Annika Remmel. "Nii mõtestavad lapsed lahti oma suhted teistega ning selle, kuidas nad saavad maailma iga väikse teoga muuta ja mõjutada. Nende piltide vaatamine annab erakordselt positiivse elamuse," lausus Remmel. Seetõttu tundsid ka korraldajad, et laste tööde sõnumit tuleb näitusega rõhutada, kuigi konkurssi korraldades näitust kavas ei olnud. Esitatud piltidel, ühiselt keskendunud sellele, kuidas maailmas oleks rohkem õnnelikke lapsi. Paljudel töödel kujutati sõprade ja vanemate aitamist ning looduse hoidmist. Piltidele on lisatud lugusid sellest, mida lapsed on juba koos oma klassi ja õpetajatega teinud.

Avatud Eesti Fondi Balti-Ameerika Partnerlusprogramm korraldas laste omaloomingukonkursi "Tahan ka aidata!" ja "Kui mina saaksin aidata!" osana Euroopa kodanikuhariduse aastast. Konkursi eesmärgiks oli teadvustada lasteaia- ja algklassideõpetajatele kodanikuhariduse olulisust, anda lastele võimalus mõtiskleda abistamise tähtsuse üle ning pakkuda põnevat käelist tegevust. Olulisel kohal oli laste meeskonnatööoskuste arendamine ning ühise eesmärgi nimel tegutsemise kogemuse saamine. Konkursile laekus üle 700 pildi. Veebruaris näeb konkursitöid Tartu kunstikuu raames linnaraamatukogus, märtsis on tööd üleval Tallinnas ning kuu lõpus toimub pidulik tunnustamistseremoonia. Tartus Linnaraamatukogus saab näitust vaadata 28. veebruarini tööpäevadel kell 9-19 ja laupäeval 10-16.

Lisainformatsioon: Annika Remmel, Avatud Eesti Fond, Balti-Ameerika Partnerlusprogramm kodanikuhariduse koordinaator ARemmel@oef.org.ee See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud.

Ädu Neemre Tartu Oskar Lutsu nim Linnaraamatukogu Laste- ja noorteosakonna juhataja Adu.neemre@luts.ee See e-posti aadress on kaitstud spämmirobotide vastu. E-posti aadressi nägemiseks peab olema JavaSkripti kasutamine olema lubatud. 7361 389