Skip to content
Vaegnägijale

2006 Näitus Jüri Käosaare pliiatsikollektsioonist

2006 Näitus Jüri Käosaare pliiatsikollektsioonist

19.septembril kell 15 avatakse Tartu Linnaraamatukogu (Kompanii 3/5) II korrusel Jüri Käosaare pliiatsikollektsiooni tutvustav näitus „Pliiats?... Pliiats!”


Tartlase Jüri Käosaare hobi sai alguse juba üle 30 aasta tagasi, ent tõsisemalt hakkas ta pliiatseid koguma 1989. aastal. Tänase seisuga on J. Käosaare pliiatsikollektsioon suurim Eesti pliiatsikogu – sinna kuulub üle 10 000 pliiatsi kogu maailmast. Jüri Käosaar on ka Ameerika Pliiatsikogujate Assotsiatsiooni (APCS) liige. Pliiatsihuvilised saavad teema kohta rohkem infot aadressilt >http://www.pencilpages.com/

Tartu Linnaraamatukogu näitusel on väljas valik kollektsiooni põnevamatest ja erilisematest pliiatsitest – Jaapani päritolu painduvad ja karvased pliiatsid, šokolaadilõhnaline pliiats, Austrias toodetud komplekt heliloojate autogrammidega, USA presidentide ja osariikide termomeetriga pliiatsid, Taiwani nn kaljupliiatsid, hulgaliselt vigurpliiatseid ja palju muud, mis seondub pliiatsikogumise ja pliiatsitootmisega. Muuhulgas on eksponeeritud ka unikaalne 1900.aastal patenteeritud pliiatsiteritaja.

Kõik huvilised võivad näituse avamisele tulles kollektsionäärile kaasa tuua pliiatseid!

Linnaraamatukogus saab näitust vaadata 17. oktoobrini raamatukogu lahtiolekuaegadel tööpäeviti 9 -19 ja laupäeviti 10 – 16.

Lisainfo: Kadri Rohi, tel 7361 394