Skip to content
Vaegnägijale

2006 Naised teevad ilma

2006 Naised teevad ilma

23. veebruaril kell 14.00 avatakse linnaraamatukogu II korruse näituseruumis raamatunäitus "Naised teevad ilma". Dr Tiina Kirss Toronto Ülikoolist, kes eelmise aasta detsembris valiti ka Tartu Ülikooli eesti kirjanduse professoriks, räägib näituse avamisel teemal "Naised kirjanduses ja elulugudes".

Näitus "Naised teevad ilma" tutvustab raamatuid väljapaistvatest kirjanikest, kunstnikest, näitlejatest, poliitikutest, teadlastest jne. Vaatamiseks on väljas ilukirjanduslikke käsitlusi, biograafiaid, elulugude kogumikke ja kunstiraamatuid naistest. Naise rollist ajaloo erinevatel perioodidel (antiikaeg, keskaeg ja renessanss) annavad hea ülevaate Päivi Setälä raamatud. Näitusel on väljas lai valik biograafiaid alates eesti luuletajatest Betti Alverist ja Marie Underist kuni selliste maailmanimedeni nagu Sigrid Undset, Isadora Duncan, Marlene Dietrich, Clementine Churchill, Evita jt. Huviline leiab näituselt nn Kuningaraamatute sarjas ilmunud ajaloolised romaanid valitsejannadest, käsitlused ajalugu mõjutanud poliitikud ja riigijuhte ümbritsenud naistest ja naiste endi kirjutatud memuaarid.

Näitus on koostatud Tartu Linnaraamatukogu kogude põhjal ja jääb avatuks kuni 25. märtsini tööpäevadel 9-19 ja laupäeviti 10-16.

Täiendav info: Halliki Jürma, tel 736 1382