Skip to content
Vaegnägijale

2006 Linnaraamatukogu kutsub lahtiste uste päevale

2006 Linnaraamatukogu kutsub lahtiste uste päevale

6. aprillil kutsub linnaraamatukogu oma lugejaid ja kõiki teisi huvitatud kaaslinlasi lahtiste uste päevale, millega tähistatakse raamatukogu 93. aastapäeva. Sel päeval tulevad kirjanikud raamatuid soovitama ja kirjastused raamatuid müüma, ekskursioonile viib ja küsimustele vastab raamatukogu direktor. Päeva kavas on veel koolitused, ettelugemismaraton, trepikontsert, etendus ja õpilaste moeshow. Raamatukogu muudab oma kasutuseeskirja lugejasõbralikumaks ja pakub välja uue teenuse harukogusid külastavatele lugejatele. 6. aprillil on keskkogu Kompanii tänaval avatud kaks tundi kauem, st kella üheksani ja viivist ei küsita.

Pakkudes nii informatsiooni kui kultuuriprogrammi, tutvustatakse lahtiste uste päeval külastajatele raamatukogu mitmekülgseid võimalusi. Hommikupoolikul on arvutiklassis koolitus, vaatluse all õpilastele vajalikud andmebaasid, sh ka linnaraamatukogus koostatav Tartu koduloo andmebaas. Külastajad, kes pealelõunal kell 14 lähevad direktor Asko Tammega ekskursioonile, saavad informatsiooni ka uutest teenustest ja tulevikuplaanidest.

Alates 6. aprillist muutub CDde, DVDde ja videote laenamine lugejaile mugavamaks – senise 3 päeva asemel laenutatakse neid välja 7 päevaks ja ka viivist küsitakse edaspidi vähem. Neile, kes raamatuid laenavad, on samuti hea uudis - tagastamistähtaega saab nüüd pikendada senise 2 korra asemel 3 korda ja seda ka internetis. Kõige parem uudis on raamatukogul aga harukogude külastajatele, kelle jaoks harukogudes pakutav teavikute valik jääb kesiseks. Lugejad, kel elu- ja töökoht kesklinnast kaugel, saavad interneti teel vajaliku raamatu, heliplaadi või videofilmi tellida keskkogust lähimasse harukogusse. Ilmselt pakub lugejatele ennekõike huvi just CDde ja filmide tellimisvõimalus, sest neid on praegu harukogudes väga vähe.

Päeva kirjandussündmus on 4 tundi kestev lugemissoovituste sari. Tänase rikkaliku raamatuvaliku juures on soovitused teretulnud ja aitavad orienteeruda. Raamatukoguhoidjad on valmis nõu andma iga päev, aga lahtiste uste päeval tulevad raamatuid soovitama kirjanikud Mart Kivastik, Olavi Ruitlane ja Sven Kivisildnik, kultuurilehe Sirp peatoimetaja Kaarel Tarand, ajakirja Värske Rõhk toimetajad Auri Jürna ja Kairi Korts, kriitik Andreas W ja kirikuõpetaja Peeter Paenurm.

Lisaks lugemissoovitustele on kavas muudki: noori raamatusõpru oodatakse laste- ja noorteosakonda ettelugemismaratonile, raamatukogu saalis saab vaadata Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaste moeshow’d ja linnaraamatukogu näitetrupi etendust „Raamatukogufantoom”. Tänavu toimub juba kolmandat korda raamatukogu fuajees trepikontsert – seekord on esinejateks Tartu Junior Big Band dirigent Loit Lepalaane juhatusel ja Arsise Kellade Kooli õpilased. Raamatukogu fuajees müüvad kirjastused soodsalt raamatuid ja vaatamiseks on väljas mitu näitust, nende seas Mart Trummali fotonäitus Tartu kirjanikest ja Rael Artel Gallery näitus „Raamatukogu projekt. Kunstniku dialoog ruumiga”. Lastele toimuvad üritused ka 7. aprillil, mil külla tuleb kirjanik Kerttu Soans.

Täiendav teave:
direktor Asko Tamme tel 736 1371, 53 402784
uued teenused: infosüsteemide peaspetsialist Küllike Lutsar, tel 736 1378, 52 57644
kultuuriprogramm: avalikkussuhete juht Linda Jahilo