Skip to content
Vaegnägijale

2006 Kunstikuu kirjanduslik nädalalõpp

2006 Kunstikuu kirjanduslik nädalalõpp

Tartu Linnaraamatukogu ja kunstikuu peakorraldaja Tartu Kõrgema Kunstikooli koostöös jõuab 27. ja 28. jaanuaril vanasse kaubamajja kirjandus. Linnaraamatukogu avab kunstikuu keskuses kaheks päevaks raamatukogu ja pakub võimalust osaleda joonistusvõistlusel „Mis teeb Tartust kultuuripealinna?”. Lastega tulevad koos kohtuma kirjanik ja illustraator, kuulata saab viimaste aastate eesti parimat luulet ja vaadata kirjanduslikke filme.

Linnaraamatukogu jaoks on põnev väljakutse proovida raamatukogu toimimist vanas kaubamajas, kohas, kuhu mõne aasta pärast peaks tulema raamatukogu uus kodu. Pealegi on kogemus raamatute koduseinte vahelt välja toomiseks pargi- ja rannaraamatukogu näol juba olemas. Vanasse kaubamajja võetakse Kompanii tänavalt kaasa valik kunstiraamatuid, kunstnikest kirjanike teoseid, kunstiromaane ja -ajakirju. Kirjandust saab nii kohapeal lugeda kui koju laenata. Need, kes on piisavalt aega varunud, saavad paberile joonistada oma nägemuse Tartust kui kultuuripealinnast. Kohapeal on olemas pliiatsid, pastellid ja paber. Parimate tööde autoritele paneb raamatukogu välja auhinnad, töid saab alates 2. veebruarist vaadata linnaraamatukogus.

Raamatukogus käivad aeg-ajalt esinemas kirjanikud ja nii on see ka kunstikuu raamatukogus. Reedel, 27. jaanuaril kell 14.15 tulevad lastega kohtuma raamatu „Seitse mütsikest” autorid kirjanik Lehte Hainsalu ja illustraator Lea Malin. Laupäeva õhtupoolikul kell 16 astuvad kavaga „Kahjulik õhtu” publiku ette luuletajad fs ja Asko Künnap, sõnale lisab heli Heikki Kalle. Eesti Kultuurkapital on mõlemat luuletajat tunnustanud kirjanduse sihtkapitali aastapreemiaga – seega võib öelda, et „Kahjulik õhtu” pakub kuulamiseks viimaste aastate eesti parimat luulet. (A. Künnap sai Kultuurkapitali aastaauhinna 2003. aasta luulekogu „Ja sisalikud vastasid” eest, fs 2004. aasta kogu „2004” eest). Kuna kunstnikust kirjanik Asko Künnap on tunnustust leidnud ka reklaamitegijana ja raamatukujundajana, ei ole tema ülesastumine kunstikuu keskuses sugugi juhuslik. Kirjanduslikule nädalalõpule vanas kaubamajas paneb punkti kell 18 algav filmiõhtu. Esilinastub Jaan-Jürgen Klausi portreefilm „Erakpoeet Marko Kompus”, samuti on kavas Mehis Heinsaare jutustusel põhinev lühifilm „Vanameeste näppaja”. Viimane on tänavuse NAFFi võidufilm, autorid Urmas Reisberg ja Martin Liira.

Kunstikuu raamatukogu on vanas kaubamajas avatud 27. ja 28. jaanuaril kell 14 -22.
Kõik huvilised on oodatud kunstikuu keskusesse!

Lisainfo: Linda Jahilo tel 736 1374, 53 402168
kunstikuu projektijuht Katrin Ruus tel 56 502721