Skip to content
Vaegnägijale

2006 Kirjandusfestival toob pargiraamatukogu

2006 Kirjandusfestival toob pargiraamatukogu

4.-6. maini toimuv kirjandusfestival Prima Vista toob Tartusse taas pargiraamatukogu, mis tegutseb kolm päeva Südalinna pargi Poe tänava äärde jääval platsil. Kirjanduse viib parki linnaraamatukogu. Keset linna vabas õhus saab päeval raamatuid laenata, ajalehti lugeda ja internetis surfata. Õhtul toimuvad pargiraamatukogu laval kirjandussündmused, milles ühendatud eesti luule ja muusika ning vabaõhukinos linastub Eesti mängufilm "Malev". Laupäeval on kavas vestlusring Tartu parkidest ja lasteprogramm, milles saab osaleda kogu perega.

Pargiraamatukogu on vabaks kasutamiseks kõigile ja võib-olla avastab sealt enda jaoks sobiva raamatu inimene, kes juba aastaid ei ole raamatukokku jõudnud. Kel aega, võib end proovile panna arvutiviktoriinis, mille küsimused on kirjandusest, teatrist ja Tartu ajaloost. Pealelõunal tegutseb aga pargis kollažpiltide stuudio, kus kõik vajalikud töövahendid on kohapeal olemas, vaja on vaid mängulusti ja fantaasiat.

Juba enne keskpäeva vallutavad pargiraamatukogu kunstitelgi lapsed, kes osalevad kunstitoas kirjanikuga. Kunstitubade külalisteks on seekord Leelo Tungal, Ilmar Trull ja Contra. Nad loevad ette oma loo ja lapsed joonistavad sellele illustratsiooni. Laupäevasesse kunstituppa Contraga kell 12 on oodatud lapsed koos perega. Kõigil kolmel päeval korraldab linnaraamatukogu Toomemäel kirjandusliku orienteerumismängu. Laupäeval kell 12 oodatakse pargis orienteerumismängu starti perevõistkondi - lapsed võivad kaasa võtta vanema õe-venna, ema-isa või koguni vanavanemad, kasuks tulevad teadmised Tartuga seotud kirjanikest ja Tartu mälestusmärkidest. Mängust tehakse kokkuvõtted koos Contraga Kirjanduse Majas.

Kahel õhtul esitatakse pargis eesti luuletekste muusikas. 4. mail kell 17 algab näitleja Heilo Aadla luule- ja lauluõhtu "Ma olen ainult ehtne lill", kus tuleb esitamisele luuleklassika: E. Enno, A.Alliksaare ja B. Alveri looming. 5. mail kell 19 on kavas kaasaegne luule - kontserdi annavad laulvad kirjanikud Aapo Ilves, Merca, Lauri Sommer, Jaan Pehk, Jüri Kaldmaa, Jan Rahman ja Aleksander Müller. Laulvate luuletajate kontsert salvestatakse ja kavas on välja anda CD. Õhtul kell 21.30 näitab kinobuss pargis ajaloolist komöödiasugemetega seiklusfilmi "Malev".

Laupäeval oodatakse pargiraamatukokku tartlasi, kel südamelähedased kodulinna pargid. Kell 14 algavas vestlusringis räägivad Tartu parkidest ja haljasaladest kirjanik Jaan Kaplinski, linna haljastusteenistuse juhataja Andres Pool ja arutelu juhib kunstiajaloolane Enriko Talvistu. Pargiraamatukogule paneb punkti Tartu II Muusikakooli akordionistide ansambli kontsert.

Pargiraamatukogu oli kirjandusfestivali Prima Vista raames avatud ka möödunud aastal. Tänavu on juurde tulnud laupäevane, kogu perele mõeldud programm. Pargiraamatukogu sündmused on mõeldud kõigile huvitatud kaaslinlastele ja linna külalistele ning osalemine on tasuta. Südalinna pargis saab raamatukogu külastada 4. mail kell 11-19, 5. mail kell 10-19 ja 6. mail kell 10-17. Pargiraamatukogu täielik kava on väljas raamatukogu kodulehel www.luts.ee.

Täiendav info: Linda Jahilo, raamatukogu avalikkussuhete juht, 736 1374, 53 402168
Asko Tamme, raamatukogu direktor, tel 736 1371, 53 402784
Epp Nõges, lastetöö peaspetsialist tel 736 1390