Skip to content
Vaegnägijale

2006 Jaan-Jürgen Klausi autorifilmide õhtu

2006 Jaan-Jürgen Klausi autorifilmide õhtu

1. juunil kell 16.00 algab Tartu Linnaraamatukogu saalis (Kompanii 3/5, IV korrus) Jaan-Jürgen Klausi heategevuslik autorifilmiõhtu.

Rahvusvahelisel lastekaitsepäeval toimuva filmiõhtu avafilmiks on TÜ tudengi Jaan-Jürgen Klausi mudilasmultifilm „Väikese Jantsukese suur koogipäev”, mis on inspireeritud autori lapsepõlvest ja võitnud 2005. aastal Palamusel Theodor Lutsu filmipäevadel parima animafilmi auhinna.

Lisaks tuleb näitamisele valik autori viimasel viiel aastal loodud ja mitmesuguste auhindadega pärjatud omapäraseid ja humoorikaid dokumentaalfilme: „Supilinn 2002” „Berliini pastoraal”, „Alma Mater power Tartuensis”. Need filmid on laiema publikuni jõudnud ka ETV Suurtel Filmiöödel ja Eesti filmipäevadel. Filmiõhtul saab teha annetusi eesti lastekodudele arvuti- ja filmiprogrammide ostmiseks.

Eesti noorema põlvkonna filmilooja Jaan-Jürgen Klaus on keskendunud põhiliselt kunstilistele dokumentaal- ja portreefilmidele, milles ta dramaturgia ja filosoofilise eksistentsiaalsuse kõrval (näiteks filmides "Erakpoeet Marko Kompus", "Berliini pastoraal") on püüdnud absurdi ja eluterve meelelahutuse abil kujutada ka eestlaste head huumorimeelt ja peent eneseirooniat ("Kunstidiplom", "Alma Mater power Tartuensis", "Supilinn 2002"). Jaan-Jürgen Klaus tegutseb ka animatsiooni ja joonisfilmide valdkonnas ("Väikese Jantsukese suur koogipäev", 2005; "Kollane kiirtee", 2006).

Jaan-Jürgen Klausi filme on võimalik laenutada Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakonnast (Kompanii 3/5, IV korrus).

Lähem teave linnaraamatukogu muusikaosakonnast tel 736 1394 http://jaanjyrgenklaus.msn.ee