Skip to content
Vaegnägijale

2006 Filmikonkursi lõpetamine linnaraamatukogus

2006 Filmikonkursi lõpetamine linnaraamatukogus

Neljapäeval, 18. mail kell 16 toimub Tartu linnaraamatukogu saalis (Kompanii 3/5) kultuuriteemaliste harrastusfilmide konkursi "Inimene kaameraga" lõpetamine.

Tartu Linnaraamatukogu korraldas filmikonkurssi teist korda. Kui eelmisel aastal oodati konkursitöid Lõuna-Eesti noortelt, siis tänavune konkurss oli üle-eestiline ja temaatiline - oodatud olid kirjanduse-, muusika-, tantsu-, teatri- jm. kultuuriteemalised filmid.

Konkursil osales 48 filmi 45-lt autorilt üle Eesti. Žürii koosseisus Janika Kronberg, Berk Vaher ja Rein Pakk hindas filme kahes vanusegrupis: alla 18-aastased ning 18-aastased ja vanemad autorid. Mõlemas vanusegrupis antakse välja peaauhind, lisaks jagatakse ka eriauhindu.

Filmikonkursi lõpuüritusel võtab sõna Eesti Filmiamatööride Liidu esimees Jaak Järvine, seejärel on võimalus näha Heido Jänese 1992.a. tehtud 10-minutilist amatöörfilmi Harri Vasarast, mida on autasustatud UNICA kuldmedaliga. Ülevaate žürii tööst annab žürii esimees Janika Kronberg. Tartu Linnaraamatukogu direktor Asko Tamme ja filmikonkursi projektijuht Kadri Rohi autasustavad filmide autoreid ning õhtu lõpeb auhinnatud filmide näitamisega. Oodatud on kõik huvilised!

Filmikonkurssi toetavad: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Linnaleht, Postimees ja Üliõpilasleht.

Lisainfo: Kadri Rohi, Tartu Linnaraamatukogu muusikaosakond tel. 7361 394, kadri.rohi@luts.ee