Skip to content
Vaegnägijale

2006 Annelinna raamatukogu uksed taas avatud

2006 Annelinna raamatukogu uksed taas avatud

2. veebruaril avab lugejatele uksed renoveeritud ja kaasajastatud Annelinna raamatukogu aadressil Kaunase pst 23. Tundmatuseni muutunud hoones on rohkem ruumi ja valgust ning täiesti uus sisustus. Raamatukogus hakkab tööle esimene laenutusautomaat Eesti rahvaraamatukogus, fuajees seisavad infokioskid esmase info hankimiseks, arvutite arv kasvab 40-ni ning majas on traadita internet. Raamatukoguhoidjad teevad avamisjärgsel nädalal huvilistele majas ekskursioone ja on kokku pannud mitmekesise kultuuriprogrammi.

Annelinnas avati linnaraamatukogu harukogu 1977. aastal. Üle 15 aasta töötas raamatukogu ühe Kaunase puiestee paneelmaja 3-toalises korteris. 1993. aasta septembris saadi suuremad ruumid endises lasteaiahoones Kaunase pst 23. Kui algul võis avaramate ruumide üle rõõmugi tunda, siis viimased 4-5 aastat on hoone remont ja kaasajastamine olnud pidevalt päevakorral. Möödunud aasta kevadel kolis raamatukogu ajutiselt õmblusvabriku Sangar hoonesse ja aprillist detsembrini väldanud remondi käigus sai endine lasteaiamaja uue näo.

Raamatukogus on nüüd varasema 700 m2 asemel 1100 m2 põrandapinda. Korda tehti hoone katus ja fassaad, maja sai lifti ja uue sissepääsu. Remondi käigus eemaldati enamus vaheseintest, vahetati välja aknad ja uksed, paigaldati uus veetorustik, kütte-, ventilatsiooni-, valve- ja sidesüsteem. Kogu remont läks maksma ligikaudu 10 miljonit krooni, lisaks kulus üks miljon uue sisustuse peale. Ehitustööd tegi aktsiaselts Eviko koos alltöövõtjatega, renoveerimisprojekti koostas aktsiaselts Amhold. Sisekujundus- ja mööbliprojekti autorid on Taisi Kadarik ja Eero Leiten firmast Lunge&Co, mööbli valmistas raamatukogule Inest Market.

Vastremonditud hoone I korrusel on leidnud koha laste- ja noortekirjandus, perioodika lugemissaal, laste kunstiklass ja 40-kohaline auditoorium. Sinna on paigutatud ka 10 töökohaga arvutiklass, 6 internetiühendusega arvutit on lastesektoris. Täiskasvanutele mõeldud teabe- ja ilukirjandus nii eesti kui võõrkeeltes on koondatud II korrusele. Harukogu eripäraks on endiselt põhjamaade kirjanduse rohkus – raamatuid norra, rootsi, taani jt keeltes leidub seal enam kui keskkogus.

Raamatukogu saavad täies ulatuses kasutada ka liikumispuudega inimesed. Teisele korrusele viib lift ja isegi raamaturiiulid on sellise kõrgusega, et neilt saab raamatu kätte ka ratastoolis liikuja. Avariiulitel on väljas ligikaudu 40 000 trükist. Skandinaaviamaades juba ammu kasutatav ja nüüd ka Eestisse jõudnud laenutusautomaat säästab nii lugeja kui raamatukoguhoidja aega. Uus turvasüsteem peaks ära hoidma raamatute kaotsimineku.

Annelinna raamatukogu on alates 2. veebruarist avatud tööpäeviti 9-19 ja laupäeviti 10 -16. Avamisele järgneva nädala jooksul iga päev kell 12 ja 17 on raamatukoguhoidjad valmis huvilistele tutvustama kaasajastatud raamatukogu võimalusi. Annelinlased on oodatud osa saama mitmekülgsest kultuuriprogrammist: esinema tulevad Kroonuaia Priitahtlik Näiteselts, raamatukogu nukuteater ja rahvatantsurühm Vikerkaar, kontserdi annavad II muusikakooli õpilased, kuulata saab reisijuttu Albaaniast ning elamise ja kirjutamise võlust ja valust vestlevad noored autorid Sass Henno, Diana Leesalu ning Eia Uus.

Täiendav info: direktor Asko Tamme, tel 736 1371, 53 402784 Annelinna harukogu juhataja Virve Eomäe tel 746 1043