Skip to content
Vaegnägijale

2005 Tartust algab kevadine bluusituur

2005 Tartust algab kevadine bluusituur

12. aprillil kell 17.00 toimub Tartu linnaraamatukogu (Kompanii 3/5) saalis New Orleansi muusiku ja koreograafi Eddie Baytosi loeng- kontsert „New Orleans: muusikutest tantsijad ja tantsijatest muusikud“. Oma Eesti-tuuri alustas Eddie Baytos Tartus juba 6. aprillil. Kolme nädala jooksul annab ta kokku 8 kontserti ning peab neli loengut New Orleansi muusikast. Teda saadab Tartu bluusibänd Bullfrog Brown.

„Minu isapoolse suguvõsa juured on Baltikumis ja Venemaal, nii et Eestisse tulek on minu jaoks mingis mõttes nagu koju jõudmine, olgugi et ajutine - pärast seda, kui minu vanaisa Baltikumist 20. sajandi algul lahkus, pole meist keegi siinmail viibinud,“ ütles Baytos. „Bullfrog Browni soovitasid mulle tuttavad USA muusikud, kes olid neid juhuslikult esinemas kuulnud ega suutnud uskuda, et keegi siin nii ehedat Mississippi Delta-bluusi mängib ja seda muusikat sama palju armastab kui meie ise.“

Laiemale publikule on Eddie Baytos tuntud eelkõige Hollywoodi filmide („Rock Star“,„Newton Boys“) ja MTV muusikavideote (ZZ Top, Annie Lennox) koreograafina, muusikahuvilistele aga andeka multiinstrumentalistina, kes on koos mänginud selliste bluusi ja rocki suurkujudega nagu Muddy Waters, Lowell Fulson, Jerry Lee Lewis, Bob Dylan ja Bruce Springsteen. Baytose USAs tegutsevasse ansamblisse Eddie Baytos & The Nervis Brothers kuulub ka üks funki teerajajaist, The Metersi algkoosseisu legendaarne trummar Zig Modeliste.

Bullfrog Browni laulja Alar Kriisa sõnul võib tuuril esitusele tuleva materjali jagada kolmeks: Bullfrogi omalooming, bluusiklassika, ja „päris“ New Orleansi muusika. Eddie Baytos mängib vastavalt vajadusele akordioni, pesulauda, trumme ja klaverit ning laulab. Lisaks Tartule toimuvad kontserdid Tallinnas, Jõhvis, Lihulas ja Haapsalus, kus tuur 23. aprillil ka lõpeb. Tuur on viies MTÜ Tartu Blues korraldatavate iga-aastaste afro-ameerika muusikat propageerivate kontsertreiside sarjast.

Lisainfo:
www.tartublues.ee
www.eddiebaytos.com
www.bullfrogbrown.tk
www.soundclick.com/bullfrogbrown

5810 3891 Eddie Baytos
5599 9182 Andres Roots, MTÜ Tartu Blues