Skip to content
Vaegnägijale

2005 Raamatukogupäevad juhatavad e-maailma

2005 Raamatukogupäevad juhatavad e-maailma

20. oktoobril algavad üleriigilised raamatukogupäevad, mis tänavu toimuvad juhtmõtte all „Raamatukogu kaudu e-maailma”. Tartu Linnaraamatukogu ootab järgneva kümne päeva jooksul lapsi lugemisvõistlusele ja traditsioonilisele muinasjutupäevale Sadamateatrisse, õpilased panevad proovile oma oskused info otsimisel internetist ning Tartusse jõuab Eesti Kirjanike Liidu kirjandustuur.

Raamatukogupäevade juhtmõttele vastavalt viivad osalejad e-maailma kaks linnaraamatukogu ettevõtmist. 20. oktoobril kell 14.00 algab arvutiklassis Tartu koolide 9.-11. klasside õpilaste infootsingu võistlus, milles õpilased saavad näidata oma oskusi internetiressurssides orienteerumises. Raamatukoguhoidjate koostatud küsimused suunavad infootsijad põnevatele ja õppetöös vajalikele internetilehekülgedele. Oktoobrikuu alguses toimunud eelvoorus lõid kaasa õpilased kaheksast Tartu koolist.

Nädal hiljem, 27. oktoobril kõneleb linnaraamatukogu saalis ilukirjandusest internetis e-kirjastuse Bahama Press lingikogu haldaja Lemmit Kaplinski. Juttu tuleb digitaalsetest raamatukogudest, kirjanduslikest veebiväljaannetest, avaldamisvõimalustest ning lehekülgedest, kus arutletakse kirjanduslikel teemadel.

Raamatukogupäevad toovad pea alati ka kirjanikud raamatukokku, sest tähistatakse ju sel ajal Eesti raamatu päeva (23. oktoober). Nii on see ka tänavu - Tartusse jõuab kirjanike liidu kirjandustuur „Eesti kirjanikud Eesti raamatukogudes” (esimene kirjanike ringreis toimus aasta tagasi ja Tartusse ei jõudnud). 26. oktoobril kell 15.00 kohtuvad linnaraamatukogus tartlastega luuletaja Triin Soomets, prosaist Teet Kallas ning luuletaja ja kriitik Kalev Kesküla. Sama päeva õhtul on linnaraamatukogu kohvikus külas luuletaja Kristiina Ehin, kes seekord kõneleb küll rohkem oma tõlgetest ja vahendab jungiaanlikku lähenemisviisi muinasjutule. Koolivaheaja raamatuks on lasteosakonna jututundides noore autori Sass Henno „Mereröövlimäng”.

Raamatukogupäevade kava on väljas linnaraamatukogu kodulehel aadressil www.luts.ee. Eesti teistes raamatukogudes toimuvatest ettevõtmistest saab ülevaate Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu kodulehelt https://www.eru.lib.ee/. Lisada tasub sedagi, et 20.-29. oktoobrini on Tartu linnaraamatukogus viivisevabadus – viivist ei pea maksma 21 päevaks laenatud ja kauaks kätte ununenud raamatute tagastamisel.

Täiendav info: infootsingu võistlus Halliki Jürma, tel 736 1382, 56 226213
ilukirjandus internetis Tiina Sulg tel 736 1384, 55 544247