Skip to content
Vaegnägijale

2005 Linnaraamatukogu kutsub lahtiste uste päevale

2005 Linnaraamatukogu kutsub lahtiste uste päevale

6. aprillil ootab linnaraamatukogu oma lugejaid ja teisi huvitatud kaaslinlasi lahtiste uste päevale. Raamatukogu on avatud tavapärasest kaks tundi kauem, st kella üheksani ja sel päeval viivist ei küsita. Ekskursioonile viib lahtiste uste päeval raamatukogu direktor, toimuvad koolitused lugejatele, kirjastused müüvad soodsalt raamatuid, külas on kirjanikud ja toimub trepikontsert.

Raamatukogu tänases hoones Kompanii tänaval on veel piisavalt palju lugeja jaoks suletud uksi – nende taha viib kell 11 ja 16 ekskursioonile raamatukogu direktor Asko Tamme, kes räägib ka aasta jooksul lisandunud uutest teenustest, tulevikuplaanidest ja vastab küsimustele. Erialakirjanduse saalis II korrusel saab osaleda koolitusel ”Elektronkataloog on sõber”, mis tutvustab Eesti suurimate raamatukogude ühiskataloogi ESTER ja juhatab, kuidas raamatukogu ka kodus kasutada saab. Arvutiklassis tutvustatakse õpilastele vajalikke andmebaase, sealhulgas linnaraamatukogus koostatavat andmebaasi ”Tartu kodulugu”. Kes ei mahu lahtiste uste päeval koolitusele, võib registreeruda järgmisteks nädalateks tel 736 1382. Lisaks laenutamisele on lahtiste uste päeval võimalik raamatukogust raamatuid ka soodsalt osta - uusi raamatuid eesti ja inglise keeles müüvad kirjastused, linnaraamatukogu pakub kasutatud kirjandust.

Kultuuriprogramm on kavas põhiliselt pealelõunal, aga on ka erandeid: ”Onu Volgi värsiaabitsa” autor Peeter Volkonski tuleb lastega kohtuma keskpäeval ja samal ajal esitleb kirjastus Elmatar Tammelinna harukogus (Suur Kaar 56) H. Palametsa audioraamatut ”Islam”. Kell 17 algaval kirjanduslikul kontserdil tuleb ettekandmisele üle Eesti populaarsust koguv luuleraamat ”Viie pääle”. Luulet loevad ja laulavad autorid Aapo Ilves, Contra, Jan Rahman, Olavi Ruitlane ja Pulga Jaan. Anekdoodisõpru oodatakse kohvikus kell 18 ja kell 19 algab raamatukogu fuajees trepikontsert. Esimene trepikontsert toimus aasta tagasi ja leidis sooja vastuvõttu. Tänavu astuvad üles Sven Kullerkupp ja tema õpilased I muusikakoolist, rahvamuusikaansambel Siller ning setu meeskoor Liinatsuraq.

Muusikaosakonnas saab vaadata Fred Jüssi kaunist fotonäitust ”Liblikatiivad”, II korrusel avatakse pealelõunal 15.30 Tartu ülikooli kunstitudengite stuudiofotode näitus ja saab vaadata Nobeli kirjanduspreemiaga pärjatud autorite teoseid. IV korrusele on raamatukoguhoidjad välja pannud raamatukogust leitud asjad ja valiku raamatukogule kingitud asju. Lahtiste uste päeva täpne kava ja aprillikuu sündmuste kalender on väljas raamatukogu kodulehel aadressil www.luts.ee.

Lähem teave: raamatukogu direktor Asko Tamme (ekskursioonid, teenused, tulevikuplaanid) tel 736 1371, 53 402784
andmebaaside peaspetsialist Halliki Jürma (koolitused) 736 1382
infosüsteemide peaspetsialist Küllike Lutsar (e-teenused) 736 1378
avalikkussuhete juht Linda Jahilo (kultuuriprogramm) 736 1374, 53 402168