Skip to content
Vaegnägijale

2005 Linnaraamatukogu korraldab amatöörfilmide konkursi noortele

2005 Linnaraamatukogu korraldab amatöörfilmide konkursi noortele

Tartu linnaraamatukogu kuulutas aprillikuu keskel välja amatöörfilmide konkursi Lõuna-Eestis elavatele ja õppivatele noortele. Konkursitöid oodatakse noortelt filmitegijatelt vanuses 15 -25 aastat 2. maiks.

Konkursile oodatakse VHS või DVD formaadis filme maksimaalse pikkusega 20 minutit. Konkursile esitatud tööde seast valib eri valdkondade loomeinimestest koosnev žürii välja kolm paremat filmi, mille autoreid premeeritakse rahaliste auhindadega (1500, 1000 ja 700 EEK-i). Amatöörfilmide konkurssi toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp ja Linnaleht.

Projekti eestvedaja, linnaraamatukogu muusikaosakonna töötaja Kadri Rohi sõnul on konkursi eesmärk noorte huvi tõstmine visuaalse meedia võimalusi kasutava loova eneseväljenduse vastu ja seeläbi muidugi ka filmiamatörismi edendamine. Samuti tahab ta noortele tutvustada Eesti Filmiamatööride Liitu ja linnaraamatukogu muusikaosakonna videoteeki, mis sisaldab umbes 1000 väärtfilmi. Amatöörfilmide konkursist tehakse kokkuvõtteid linnaraamatukogus 14. mail. Osalejatele pakutakse loenguid filmiamatörismist ja praktilisest filmitegemisest ning üritus lõpeb auhinnatud filmide linastamisega.

Konkursil osalejatel palutakse tuua filmid Tartu linnaraamatukogu muusikaosakonda aaressil Kompanii 3/5. Vajalik lisainfo on väljas raamatukogu kodulehel www.luts.ee.

Täiendav info: Kadri Rohi tel 736 1394, kadri.rohi@luts.ee