Skip to content
Vaegnägijale

2005 Kevadnädal Anderseniga linnaraamatukogus

2005 Kevadnädal Anderseniga linnaraamatukogus

Tartu linnaraamatukogu lasteosakond (Kompanii 3/5) ootab lapsi kevadise koolivaheaja üritustele 19. -24. märtsini ja kava kannab pealkirja „Kevadnädal Anderseniga“. Viiel päeval saab raamatukogus muinasjutte kuulata, meisterdada ja näidelda.

2. aprillil möödub 200 aastat tuntud taani kirjaniku H. C. Anderseni sünnist. Taani Kultuuri Instituudi ja Hans Christian Andersen 2005 Fondi eestvõtmisel tähistatakse seda sündmust ülemaailmselt, sealhulgas ka paljudes eri paikades Eestimaal. Kevadise koolivaheaja kava on esimene Anderseni aasta raames toimuv ettevõtmine Tartu linnaraamatukogus, järgnevate kuude jooksul on tulemas mitmeid teisigi. Nende kõigi ühiseks märksõnaks on muinasjutt. H. C. Andersen nimetas korduvalt muinasjutuks iseendagi elu, loomingust rääkimata. Kirjanikule tundus see ilus, et pärinedes rahva kõige vaesematest kihtidest sai ta ometi maailmakuulsaks, nägi palju ja oli paljude oma aja suurte inimeste sõber.

Linnaraamatukokku on koolivaheajal maailmakuulsa muinasjutuvestja elu ja loominguga tegelema oodatud erinevas eas põhikooli õpilased. Kavas on Anderseni loomingust inspireeritud joonistusvõistlus kõige noorematele, Anderseni-aineliste seinakalendrite meisterdamise konkurss kunstiõpetaja Ülle Mäekala juhendamisel keskastme õpilastele ja näitlemisnädal vanemate klasside õpilastele. Koos juhendaja Virgi Pladoga uurivad lapsed muinasjutuvestja elu ja püüavad tema muinasjutte näidendiks seada. Näitlemisnädal lõpeb ekskursiooniga Vanemuise teatrisse.

Lastele, kel joonistamine, meisterdamine ja näitlemine Anderseni ainetel kenasti välja tuleb, antakse kevadnädala lõpul üle auhinnad. „Kevadnädal Anderseniga“ täielik kava on väljas linnaraamatukogu kodulehel aadressil www.luts.ee (lingi alt "Lastele"). Koolivaheaja ürituste läbiviimist toetab EV Kultuuriministeerium.

Lisainfo: lasteosakonna juhataja Ädu Neemre tel 736 1389, 55 551884