Skip to content
Vaegnägijale

2005 Fotonäitus "Puudega linn"

2005 Fotonäitus "Puudega linn"

Alates kolmapäevast, 16. märtsist saab Tammelinna raamatukogus (Suur-Kaar 56) vaadata fotonäitust "Puudega linn", mille autoriks on Tallinna Tehnikaülikooli Geoloogia Instituudi teadur Helje Pärnaste.

Enam kui 20st ilmekast värvipildist koosneva väljapanekuga vaatleb autor puude saatust linnakeskkonnas, nende järjest ahenevaid eluvõimalusi. Rohelise maailmavaatega loodusteadlane Helje Pärnaste arutleb nii: "Tundub, et ühiskonnas arenedes hakkab vanarahva tarkus unustuse hõlma vajuma. Väärtushinnangud muutuvad. Kui meie esivanemad pidasid puid pühaks ja neist loodi kunstiteoseid, siis nüüdseks on meie linnapuudest saanud lihtsalt mingi "asi odavas poes". Keegi ei hooli neist. [...] Puud sandistuvad. Kuid kas mitte ei sandistu ühes sellega ka linnakeskkond? Kas puud linnas on linna puue, et neist lahti tahetakse saada?"

Käesolev näitus on Helje Pärnastele neljateistkümnes, ta on pälvinud eripreemia Eesti Fotokunsti Ühingu "Aastafoto 2003" konkursil ja ajakirja "Eesti Loodus" korraldatud konkursil "Loomafoto 2002".

Näitus jääb linnaraamatukogu Tammelinna harukogus avatuks 13. aprillini ja seda saab vaadata tööpäeviti kl 10-19 ja laupäeval kl 10-16.

Täiendav teave: Tammelinna harukogu juhataja Merike Karolin tel 746 1036, 56627421