Skip to content
Vaegnägijale

2005 Ärtuäss Tartus

2005 Ärtuäss Tartus

21. jaanuaril kell 13.00 algab Tartu linnaraamatukogu lasteosakonnas kohtumine lastekirjanik Kristel Saluga, kes esitleb oma uut raamatut ”Ärtuäss”

1975. aastal Tallinnas sündinud Kristel Salu elab hetkel Hiiumaal. Ta on enda kohta öelnud: ”Mereõhk lõi pähe ja hakkasin raamatuid kirjutama”. Kirjanikul on tänaseks kaante vahele jõudnud 6 lustakat lugu. Tema sulest on ilmunud ”Viljaküla Brita memuaarid”, ”Viljaküla Brita pajatused”, ”Verdi ja Fred, ehk, Sullerite juhtumised”, ”Suvevaheaeg olematu vanaema juures” ja luuleraamat ”Jänes otsis iseennast”. K. Salu on kirjutanud ka luuletekste ansamblitele ”Väikeste Lõõtspillide Ühing” ja ”Lindpriid”.

Linnaraamatukogus esitleb Kristel Salu oma viimast raamatut ”Ärtuäss”. Lastekodust jalga lasknud Ritti tuleb tsirkusesse tööd otsima. Ega teda seal just avasüli ei oodata, kuid tüdruku südikus ja visadus avaldavad tsirkuserahvale muljet ning Ritti jääb esialgu paigale.Seiklused ja kentsakad juhtumised ei lase end kaua oodata, sest lõbustuskoha personali moodustab väga omamoodi seltskond, kelle teod panevad õhku ahmima isegi lastekodus karastunud uustulnuka.

Kristel Salu on ”kuninga narri” tüüpi kirjanik, kes elu ja karaktereid kujutab groteskses võtmes, lisades igale poole hästi paksult värve. Ta eelistab oma kreedot pakkuda vaatamiseks ja mõistmiseks läbi nalja kõverpeegli. Ja on iga lugeja enda asi, kas ta suudab selle kireva ja pulbitseva sündmustekeerisega kaasa pöörelda või jääb seisma kaldal jalg õhus!

Kristel Saluga kohtuma on oodatud kõik noored raamatuhuvilised.

Täiendav info: Ädu Neemre, lasteosakonna juhataja tel 736 1389 või 55 551884