Skip to content
Vaegnägijale

2005 Algupärase lastekirjanduse päev linnaraamatukogus

2005 Algupärase lastekirjanduse päev linnaraamatukogus

13. aprillil kell 11.00 kogunevad Tartu linnaraamatukogu IV korruse saalis (Kompanii 3/5) kirjandusuurijad, kriitikud, pedagoogid, raamatukoguhoidjad, üliõpilased ja kirjastajad, et koos arutleda omamaise lastekirjanduse üle. Tartu linnaraamatukogu lasteosakonna eestvedamisel toimuv algupärase lastekirjanduse päev on juba seitsmes ja saab teoks koostöös Eesti Lastekirjanduse Teabekeskuse juures tegutseva lastekirjanduse uurijate töögrupiga.

Seekordne kirjanduspäev tahab uurida, mil määral autor ja lugeja on oma otsustes vabad ja mil moel seotud. Avaettekande kirjaniku vabaduse teemal teeb kirjanik ja Eesti Kirjanike Liidu esimees Jan Kaus. Kirjanduskriitik Reet Krusten kõneleb adaptatsioonist kui ärivabadusest. Lastekirjanduse uurija Jaanika Palm arutleb lastekirjanduse kriitika ja vabaduse üle. Läänemaa Keskraamatukogu bibliograafi ja “Muhvi” laureaadina tuntud Krista Kumberg mõtiskleb samuti kirjaniku “rangide” üle. Tartu Tamme Gümnaasiumi kirjandusõpetaja Piibe Leiger räägib lahti, miks mõni raamat teisest kohustuslikum on. Publiku ette astub ka pedagoog ja kirjanik Eva Koff ning kirjanduspäeva lõpetab Piret Päär, kes kõneleb sellest, mis sunnib jutuvestjat rääkima oma lugusid. Vaheldust ettekannetele pakub Kivilinna gümnaasiumi näitetrupp etendusega „Loomade kool“.

Algupärase lastekirjanduse päev pakub võimaluse kokkusaamiseks ja eesti lastekirjanduse üle arutlemiseks inimestele, kes sellega oma igapäevases töös tegelevad, aga ka kõigile teistele huvilistele. Kirjanduspäeva korraldaja Ädu Neemre sõnul on linnaraamatukokku kuulama ja kaasa mõtlema oodatud kõik, kes oma ameti või lihtsalt meelelaadi tõttu on lastekirjandusega seotud ja sellesse kirjanduse osasse sümpaatiaga suhtuvad. 

Kirjanduspäeva täielik kava on väljas linnaraamatukogu kodulehel aadressil www.luts.ee.
Lähem teave: lasteosakonna juhataja Ädu Neemre tel 736 1389, 55 551884