MIS ON SEEMNERAAMATUKOGU? 

Seemneraamatukogu on kogu seemnetest, mille hulgast saad valida, laenata ja kodus külvata. Kasvata taimed suureks, kogu seemneid ja anneta osa neist seemneraamatukogule. 

Meie seemnete kogu koosneb põhiliselt vabalttolmlevate taimede seemnetest ja valik sõltub hooajast ning annetustest. 

Seemneraamatukogu asub Tartu Linnaraamatukogu peamaja, (Kompanii 3/5), I korrusel laste-ja noorteosakonnas. 

KUIDAS MA SAAN SEEMNEID LAENATA? 

Seemneid saavad laenata kõik Tartu Linnaraamatukogu lugejad. Kui sa ei ole veel meie raamatukogu lugeja, siis saad end lugejaks registreerida raamatukogus kohapeal või kataloogis ESTER ID-kaardi või mobiili-ID abil. 

KUIDAS MA LEIAN KATALOOGIST SEEMNERAAMATUKOGU SEEMNEID? 

Mine aadressilehttps://www.ester.ee/, vali Tartu Linnaraamatukogu ja sõna  „seemneraamatukogu” või kasuta seda linki siin.

NB! Laenutada saab ainult staatusega KOHAL olevaid seemneid. Kui on staatuse väljal kuupäev siis on need juba välja laenutatud.

KUI PALJU VÕIB KORRAGA SEEMNEID LAENUTADA

Ühes kuus võib üks inimene laenutada 10 erinevat nimetust.

KAS MA PEAN SEEMNED TAGASTAMA? 

Seemnete kogumise ja säilitamise kohustust ei ole, eriti veel siis, kui oled selles algaja. Küll aga loodame, et sinu aianduslike oskuste edenedes saad annetada mõned seemned seemneraamatukogu kogukonnale. Võtame vastu ka seemneid, mis on eelmistest kodustest külvidest üle jäänud. 

KUIDAS MA SAAN SEEMNEID ANNETADA? 

Seemneannetusi võtavad vastu kõik linnaraamatukogu teeninduspunktid. Kui on tegemist oma kogutud seemnetega, palun märgi ümbrisele koht (maakond), annetaja nimi, kogumise aeg, taime täpne eestikeelne, võimalusel ka ladinakeelne nimetus. Ladinakeelset nime on vaja selleks, et ei tekiks segadust, sest paljud rahvapärased nimetused on eksitavad. 

KAS MA SAAN SEEMNEID TELLIDA TEISE OSAKONDA? 

Seemneid saab tellida nagu raamatuid, valid sulle sobiva nimetuse ja tellid sulle sobivasse raamatukogu teeninduspunkti. NB! Järjekorda seemnetele panna ei saa, kui seemnepakid ehk eksemplarid on kõik välja laenutatud, siis sinu tellimus tühistatakse. 

NB! Tellida saab ainult staatusega KOHAL olevaid seemneid. Kui on staatuse väljal kuupäev siis on need juba välja laenutatud.

KUIDAS SEEMNERAAMATUKOGUST POSTIGA SEEMNEID TELLIDA?

Seemneraamatukogu seemneid saab postiga koju tellida. Tõsi küll, seemnete tellimine maksab 2 euro, just nii palju kui lihtmaksikirja hind. Üldiselt kaaluvad seemned vähe, erandiks on oa- ja herneseemned, mis on mõnevõrra kaalukamad. 
Meie otsime tellitud seemned välja, paneme ümbrikusse, lisame sinu aadressi ja paneme posti. Sinu lugejakirjesse lisame kirja maksumuse 2 €. Selle summa saad tasuda ülekandega raamatukogu arvele. Arvet tasudes lisa makse nimetusele oma isikukood, et me saaksime maksumuse just sinu lugejakirjes makstuks lugeda. 

Kui sa pole veel Tartu Linnaraamatukogu lugeja, siis mine aadressile ester.ee, vali Tartu Linnaraamatukogu ja registreeri end ID-kaardiga lugejaks. Aadressi märkimisel ole palun täpne, et kiri õigesse kohta jõuaks. Sihtnumbri e. postiindeksi lisamine on teretulnud, siis ei pea meie seda otsima hakkama.
Nüüd otsi kataloogist välja sind huvitavad seemned. Kui sa ei tea täpselt, mida sa tahta võiksid, kasuta otsingus märksõna "seemneraamatukogu". Kui oled leidnud sind huvitava taime seemned, telli need ära.

On ka võimalus tellida Omniva pakiautomaati aga siis palun kirjutage lisainfo kasti millisesse automaati ja maksumus sõltub Omniva pakiautomaadi hinnakirjast, sest lugeja tasub summa paki kättesaamisel.

NB! Kättesaamise kohaks märgi palun laste- ja noorteosakond. Lisainfo kasti kirjuta: "palun saata posti teel või pakiautomaadi nimi".

TAGASISIDE 

Oleme väga huvitatud, kuidas sul läheb ja sestap ootame tagasisidet sulle sobivas vormis. See võib olla lugu, pildiseeria või video. Sinu loal jagame seda seemneraamatukogu kogukonnaga. Tagasisidet ootame meiliaadressil: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.