Deborah Schneebeli-Morell "Aiaviljad pisipinnal : kottides, pottides, ämbrites, kastides ja kaussides"

Aiandus võib esmapilgul veidi keeruline näida, eriti kui elad linnas ja sinu ainuke pind, kus võiks taimi kasvatada on kitsuke rõdu. Autor õhutab ära kasutama kõiki võimalusi, ka pisipindadel saab edukalt oma taimedele soodsaid kasvupindu luua. Oma toidulaua rikastamiseks piisab vähesest, nautida saab ka taaskasutust leidvate anumate sobitamine ja kasutamine. 

Raamatus õpetatakse kasvatusnõusid valima taime kasvuvajaduste järgi, nt kiirekasvulist salatit võib külvata madalasse kasvunõusse, porgandi aga sügavamasse nõusse. Oma esimese värske kartuli saab kasvatada koti sees ja kiiret saaki andvad redised on vähenõudlikud ja tärkavad vara. 

Kui sul ei ole kasvuhoonet, siis saab ära kasutada läbipaistvad plastanumad, et tekitada taimede ette kasvatmiseks minikasvuhoone. Juttu tuleb kasvupinnasest, kompostist, vahekultuuridest ja orgaanilisest roheväetisest – taimeleotistest (retseptid). Millised maitsetaimed vajavad sügavamat potti, kuidas teha ürdikorvi, kuidas põldube kookoskotis kasvatada. Raamat sobib nii algajale aednikule katsetamiseks kui edasijõudnud aednikule inspiratsiooniks. 

Vaata raamatu saadavust raamatukogus