Köögiviljad terrassil, rõdul, aknalaual

Seemneraamatukogu töötubades on ikka küsitud milliseid köögivilju oleme terrassil, rõdul või aknalaual kasvatanud. Õigustatud küsimus kuna paljudel ei ole peenralappi. Siia siis kogusime pisikese komplekti kokku mida juba oleme kasvatanud või sellel aastal tahaks katsetada.

 

 

Suvikõrvits 'Patio Star' F1 Cucurbita pepo
Kompaktse kasvuga suvikõrvits potiga terrassil või rõdul kasvatamiseks. Suurepärase maitsega tumerohelised viljad korjata noorelt. Hõbelaigulised lehed ei ole haiguse tunnuseks vaid on sordile omased.

 

 

 

 

Baklažaan 'Patio Baby' F1 Solanum melongena
Kompaktne sort potiga terrassil või rõdul kasvatamiseks. Hulgaliselt 7,5 cm pikkuseid mahedaid vilju. Taimed kasvatada ette. Et taim oleks saagikas, siis vajab sooja tuulte eest varjatud kasvukohta.

 

 

 

 

Paprika 'Balconi' F1 Capsicum
Väikesed punased piklikud paprikad. Madala kasvulaadi tõttu sobib ideaalselt aknalaual. terrassil või rõdul pottides kasvatamiseks.

 

 

 

 

Tomat 'Koralik' Lycopersicon esculentum

Väga saagikas kompaktse kasvuga tomat. Punased väikesed kuni 30g kaaluvad viljad. Vastupidav lehemädanikule. Mahedalt kasvatatud seemned.

 

 

 

 

Lillkapsas 'Multi-Head F1' Brassica oleracea var. botrytis
Väga saagikas kompaktse kasvuga sort. Igalt taimelt on võimalik saada kuni 2,5kg saaki. Sobib suurepäraselt ka konteineris kasvatamiseks.

 

 

 

 Aeduba 'Hestia' Phaseolus
Madalakasvuline sort väikeaias, rõdul või terrassil kasvatamiseks. Pikad sirged ja kiuvabad kaunad on maitsvad ja sobivad hästi ka külmutamiseks.

 

Info pärineb Juhani puukooli lehelt.

Ootame ka Teie poolseid kogemusi, et neid Külvilugudes jagada e-postile This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.