Kevadkülvid

Kui sul ei ole kasvuhoonet ja kõik aknalauad on juba täis paprikat, tomatit, viinamarjade pistoksi ja muud pudru-mudru, aga suvelilleseemned on veel külvamata, tuleb olla loominguline. Appi tuleb kevadkülv – õue. Niisugust õue külvamist olen harrastanud juba kolm aastat ja see on väga mugav. Vaja on vaid veidi sügavamaid anumaid, suuremat kasti kuhu külvid panna ning aeg-ajalt käia kastmas ja praktiliselt ongi kõik. 

Ma pole suvelilletaimi sellest ajast pikeerinud, aga lilled kasvavad kenasti. Meeldib ahtalehine peiulill ja seda peab olema palju. Lillhernest on mugav kasvatada tühjaks saanud WC-paberi rullis. Kuna lillherne taimede juured ei talu ümberistutamist, siis on nii neid kõige mugavam kasvatada ja ka istutada. 

Jänesesabad, armsad helerohelised, väikeste tutikestega kõrrelised. Olen neid külvanud otse kasvukohale, aga nii ette kasvatada on palju mugavam. Igal aastal olen ka uute liikidega katsetanud. Sel aastal harilik heliotroop, hurmeline tähtpea ja ka levkoi. Siiani olen levkoid toas ette kasvatanud, sellel aastal siis õuekatsetus.

Soovitan kindlasti proovida. Ainus hool on jälgida, et külvid läbi ei kuivaks ja ninakeste tärkamist oodata.