Joomla 3.5 by Best Hosting

Elise Rosalie Auna nimeline Võtikvere raamatuküla kirjandusauhind

Elise Rosalie Auna nimelise Võtikvere raamatuküla kirjanduspreemiaga tunnustatakse julge, kujundliku ja elus olulisi probleeme tõstatava loomingu autoreid.   Looduslüürikust Elise Rosalie Aun (1863-1932) elas ja töötas Võtikveres metsaülemast venna juures aastatel 1888-1894. Võtikvere raamatuküla päeva algataja Imbi   Paju ütles 2015. aastal: "Algatasime tunnustuse, mida antakse kirjandusuurijale, kes on tõstnud ajaloost esile unustusse vajunud naiskirjanikud ning olnud   märkimisväärne Eesti mälu mõtestaja, või looduslüürikat viljelevale kirjanikule või luuletajale".

 Auhind antakse üle Võtikvere raamatuküla raamatupäeval augustikuus. Auhinnaga kaasneb kunstnik Lilli-Krõõt Repnau kujundatud aukiri ja graafiline leht. 

 

 2019 Helga ja Enn Nõu - Helga Nõu romaani "Ingel ja idioot" ja Enn Nõu mälestusteraamatu "Elu ja aeg" eest

 2018 Vahur Afanasjev - romaani "Serafima ja Bogdan" eest. ”Romaan kirjeldab inimlikult ja humoorikalt vanausuliste hirmu nõukogude võimu kui ebajumala ees,” ütles Imbi Paju. ”Tugevad keelekujundid avavad kultuurimaastikku ja vanausuliste elufilosoofiat, kust saadakse tuge elamiseks. Teos suunab pilgu rikka traditsiooni pärandiga vanausuliste elule ja rikastab meie kultuuriteadvust.”

2017 Eeva Park, kelle loomingu puhul hinnatakse keele kujundlikkust, voolavust, julgust tõsta esile inimsuhete keerulisust ja üksikisiku eksistentsiaalseid küsimusi, ühiskondlikke probleeme, mälu ja ajalugu

2016 Ly Seppel-Ehin, kelle puhul tõsteti esile tegevust luuletajana, haruldastest keeltest tõlkijana, kultuuririkastajana ning elu ja ühiskonna mõtestajana läbi kirjanduse ja psühholoogia

2015 Leena Kurvet-Käosaar, kes on viimastel aastatel publitseerinud mitu teematilist artiklit unustusse vajuvast naiskirjandusest.